Someron veroprosentit pysyvät nykyisinä myös vuonna 2019

Tänään istuimme jälleen Someron kaupunginvaltuuston kokouksessa päättämässä kuntalaisille tärkeistä asioista: kunnallis- ja kiinteistöveroprosenteista. Päätimme pitää verot ennallaan, vaikka ensi vuoden budjetin teko nykyisillä verotuloilla ja valtionosuuksilla onkin haasteellista.

Kunnallisveroprosentti nostettiin kahteenkymmeneen vuosi sitten, eikä kukaan valtuutetuista ollut halukas toisena vuotena peräkkäin korotukseen ryhtyä, vaikka tulevaisuuden haasteet tiedostetaankin. Asukasmäärän pienenemisen ja ikääntyvien osuuden lisääntymisen pysäyttämiseen ei ole helppo löytää keinoja. Asiasta käytettiin monta rakentavaa puheenvuoroa.

Someron sijainti etäällä valtateistä vaikeuttaa työpaikkojen muodostumista kaupunkiimme, vaikka palvelut olisivat kuinka hyvät ja ihmiset lupsakoita. Kirvestä ei kuitenkaan kannata heittää kaivoon, vaan ideoida yhdessä tapoja vastata haasteisiin. Pauli Eino ehdotti luottamushenkilöiden, johtavien viranhaltijoiden ja yrittäjien yhteistä ideariihtä, joka onkin oiva mahdollisuus tuoda ajatuksia esiin ja prosessoida niitä edelleen. Talousnäkymät eivät Someron tyyppisissä vanhenevan väestön kunnissa ole lähivuosina parantumassa, joten uutta ajattelua asioiden hoitoon tarvitaan.

Itse näen Someron mahdollisuutena digitalisaation ja tietoverkkoja hyödyntävän ”teollisuuden”. Toivottavasti Someron ja Salon kaupunkien sekä Lounean ja seudun ammattioppilaitosten ja korkeakoulujen yhteinen älykaupunkihanke poikii työpaikkoja Somerolle.

Päätösesityksiä valmistelevien ja tekevien johtavien viranhaltijoiden ja meidän päättäjien tulee ratkaisuja tehdessämme tukeutua ensisijassa kuluvan vuoden huhtikuussa hyväksymäämme kaupunkistrategiaan. Sieltä kun katsomme suuntaviivat päätösten pohjaksi, pystymme varmasti pärjäämään ja kehittymään edelleen. Strateginen suunnittelu on kaiken perusta. Strategiassa visio on asetettu vuoteen 2025 ja sillä mennään…

Erinomane ja notkja Somero 2025 – Someron kaupungin strategia


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s