Terveisiä kaupunginhallituksen talousarviokokouksesta

Kaupunginhallitus istui tänään talousarviokokousta pidemmän kaavan mukaan, mutta kovin isoja korjauksia kaupunginjohtajan esitykseen ei kuitenkaan tehty. Mutta ne pienet olivatkin sitten varsin merkityksellisiä.

Ehdotin, että ensi vuodeksi sivistystoimelle määritelty tavoite oppimisympäristöselvityksen tekemisestä tulisi toteuttaa vappuun mennessä. Koko hallitus oli kanssani samaa mieltä ja ehdotukseni lisättiin hallituksen esitykseen.

Toinen ehdottamani korjaus koski Pitkäjärven koulun lisärakennushankkeen käynnistämistä jo ensi vuonna kuluvankin vuoden investointisuunnitelmaan perustuen. Myös tämä esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Koko hanketta ei toki pystytä ensi vuonna toteuttamaan, joten hankkeen suunnittelulle ja aloittamiselle varattiin tulevalle vuodelle 310 000 euroa ja hankkeen loppuunvieminen jää vuodelle 2020. Investoinnin toteuttaminen edellyttää kuitenkin oppimisympäristöselvityksen tekemistä ja sen jälkeisiä lopullisia investointipäätöksiä.

Hallitus teki muutosesityksen myös hallintosääntöön, lisäten siihen muun muassa luottamushenkilöiden palkkioita koskevat määräykset. Palkkioita esitetään myös korotettavaksi. Edellisestä korotuksesta on vierähtänyt aikaa jo yhdeksän vuotta, ja palkkiot ovat sinä aikana jääneet selvästi muiden saman kokoluokan kuntien tasosta.

Pisin keskustelu kuitenkin käytiin SDP:n ryhmän tekemästä valtuustoaloitteesta, joka koskee lukiolaisille myönnettävää 200 euron avustusta kannettavien tietokoneiden hankintaan. Sivistyslautakunta oli päättänyt, ettei avustusta oteta käyttöön, mutta hallituksen enemmistö päätti käyttää otto-oikeutta lautakunnan päätökseen, minkä jälkeen päätettiin äänestyksen jälkeen avustuksen käyttöönotosta. Itse kannatin kaupunginjohtajan esitystä asian valmistelusta seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen ja päätöksen tekemistä vasta silloin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s